Bubenko novým trénerom Prešova, nahradil Totkoviča

16.04.2013 Prešov

Prešov 16. apríla (TASR) - V poradí tretím trénerom futbalového klubu 1. FC Tatran Prešov sa v corgoňligovej sezóne 2012/2013 stal Jozef Bubenko.
Ten nahradil vo funkcii Ladislava Totkoviča, pričom sa s vedením klubu dohodol na pôsobení do konca sezóny.

"Dostal som ponuku Tatrana, ešte pred Trenčínom, no z určitých rodinných dôvodov som nemohol nastúpiť skôr. Dohodli sme sa na tomto termíne a ja som dal svoje slovo, tak som tu a preberám Tatran. Vraciam sa sem po určitom čase, mám tu rodinu i veľa priateľov. Je to pre mňa riziko, ale aj záväzok, aby mužstvo hralo dobrý futbal a aby sme napredovali. Chcem pomôcť Prešovu, aby nemal čím skôr problém v boji o záchranu, aby tu bola pravá futbalová atmosféra a aby chodilo omnoho viac divákov na futbal," uviedol Bubenko a na margo mužstva dodal: "Má potenciál, ale problém je v tom, že ho neukazuje celých deväťdesiat minút. Boli úseky, kde hralo výborne a úseky, kde hrali priemerne a pustili súpera do hry."

Prešovský rodák už pôsobil na lavičke Tatrana ako asistent v rokoch 1988 - 1992. Na Slovensku viedol aj Bardejov, Inter Bratislava, Spartak Trnava, či slovenskú reprezentáciu do 21 rokov. V zahraničí grécke kluby Iraklis Solún, Panionios Atény a v roku 2011 arménsky tím FC Mika.

trénerské zmeny v CL 2012/2013:

Slovan Bratislava: Vladimír Weiss - Samuel Slovák
FC Nitra: Ladislav Jurkemik - Jozef Vukušič
Spartak Trnava: Pavel Hoftych - Peter Zelenský
Tatran Prešov: Angel Červenkov - Ladislav Totkovič
FK Senica: Zdeněk Psotka - Vladimír Koník
MŠK Žilina: Frans Adelaar - Štefan Tarkovič
Tatran Prešov: Ladislav Totkovič - Jozef Bubenko
 

Vyberte región